Mobile Future

Elektrische scooter kopen ?

Mobile Future kiest volop voor elektrische tweewielers en breidt zijn gamma uit met elektrische brommers en scooters. Alle elektrische scooters die wij verkopen zijn gehomologeerd en uiteraard toegelaten op de openbare weg mits nummerplaat en verzekering. Contacteer ons bij vragen.

Bij elke elektrische scooter vindt u informatie over welk rijbewijs en/of verzekering nodig is om op de openbare weg te rijden in Belgie.

Optimale productbeleving en service

Mobile Future streeft naar een uitstekende service richting haar klanten en een optimale product beleving. Wij doen dit met een gedreven team van professionele medewerkers met veel ervaring in elektrische voertuigen. Ook na de aankoop van uw elektrische scooter kan u bij ons terecht voor onderhoud en herstellingen.

Ons aanbod elektrische scooters

Mobile Future is dealer van Ecooter, Goccia en Horwin. U kan bij ons terecht voor :

  • Vrijblijvend advies
  • Vrijblijvende testrit
  • Elektrische scooter onderhoud
  • Elektrische scooter herstelling

AGM Goccia

Wie herinnert zich nog de Camino brommers…
De AGM Goccia modellen komen dicht in de buurt.

De AGM Goccia heeft alles wat je van een elektrische scooter mag verwachten. Een uniek design, duurzame componenten en perfecte rijeigenschappen.

De AGM Goccia modellen zijn voorzien van een krachtige motor en hebben ruim voldoende vermogen voor een vlotte rit. Door het compacte formaat, het lage gewicht en de 14 inch banden zijn de scooters zeer wendbaar.

ECOOTER

Al meer dan 25 jaar is Ecooter actief in de motor- en scooterbranche.

Ecooter gaat verder waar andere merken stilstaan. Zo is de Ecooter voorzien van een elektrische middenmotor met unieke overbrenging, waar vele andere merken gebruik maken van aandrijving en plaatsing van de motor direct op het achterwiel.

Hierdoor is de overbrenging vele malen soepeler en gaat de motor efficiënter om met zijn energie.

HORWIN

Ontdek de revolutionaire elektrische scooters die design, duurzaamheid en kracht combineren voor een ultieme rijervaring. Met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om de norm te verleggen in de wereld van elektrische mobiliteit.

Ontdek ons assortiment en kies de Horwin scooter die perfect bij jouw levensstijl past. Of je nu door de stad wilt cruisen, naar je werk wilt pendelen of gewoon wilt genieten van het plezier van elektrisch rijden.

Nu beschikbaar in onze showroom!

De voordelen van elektrisch rijden

Zero emission

Uiteraard het grootste voordeel van een elektrisch voertuig. Geen uitstoot van schadelijke gassen.

Altijd maximum koppel

Eén van de sterke punten van de elektrische motor is dat het maximum koppel altijd beschikbaar is. Vanuit stilstand is het maximum koppel reeds beschikbaar. Tegenover een klassieke verbrandingsmotor zijn er dus geen minimum aantal toeren/minuut nodig om het maximale koppel te bekomen.

Dit betekent in de praktijk dat je nooit hoeft te zoeken naar het juiste toerental, of de juiste versnelling. Versnellingen zijn immers overbodig bij een elektrische motor, wat je als bestuurder nog meer kan laten genieten van jouw rit. Eenmaal ervaren wil je niet meer terug!

Minder onderhoud nodig

Een elektrische bromfiets of scooter heeft veel minder onderhoud nodig dan een klassieke verbrandingsmotor. In een klassieke motor zitten heel wat onderdelen die op regelmatige basis moeten vervangen worden. Denk maar aan bougies, luchtfilter enz. De weinige onderdelen in een elektrische scooter die onderhevig zijn aan slijtage zijn bv de banden, remblokjes en eventueel olie in de hydraulische remleiding.

Conclusie : elke gereden kilometer op een elektrische scooter is een stuk goedkoper en verschaft veel meer rijplezier.

Geen lawaai en geur

Geen lawaai en geurhinder meer. Geen last meer van olievlekken.

Fiscale voordelen

Je betaald geen verkeersbelasting. Voor de aankoop van een elektrisch voertuig lanceert de overheid regelmatig premies. Ook op je verzekering krijg je meestal extra korting indien je met een elektrische scooter rijdt.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een elektrische scooter ?

  • Elektrische bromfiets of snorfiets klasse A, maximum snelheid 25 km/u > geen rijbewijs nodig > minimum leeftijd 16 jaar
  • Bromfiets max. 4kW (50cc) > max. 45 km/u = rijbewijs AM nodig (ook speedpedelec) > minimum leeftijd 16 jaar
  • Lichte motorfiets max. 11kW (125cc) > rijbewijs A1 nodig > minimumleeftijd 18 jaar
  • Middelzware motorfiets max. 35kW > rijbewijs A2 nodig > minimumleeftijd 20 jaar
  • Zware motorfiets meer dan 35kW >  rijbewijs A nodig > minimumleeftijd 24 jaar

Bent u in het bezit van een rijbewijs B (auto) dat werd afgeleverd voor 1 mei 2011? Dan mag u een A1-motorfiets besturen, maar enkel in België. Om in het buitenland te mogen rijden, moet u eerst een rijbewijs A1 behalen.